Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
är själv inte helt säker på vad detta skall betyda...


eld och svärta...


I en vitnande het, ödslig liten stjärna
av förbrännande och dansande eld
inuti en evig mörk natt...

föddes en svagsint dröm
ur orkeslöshetens svaga tanke

alkoholindränkt och förutbestämd
att sakta tyna bort till intet

Att förgöras och förgöra
fördrivas och införliva

en sakta föruppfylld dags lättja

i en nu avgjord sanning
i hopplöshet och svekfullhet

denna avkomma av hoppets avskräde
detta förvildade lugn av liv

det frigör mina fingrars helhet
skalar mening från betydelse
betydelse från mål...
att leva, tänktes... är tystnad

så smek min sårig ryggtavla
med dansande tungor av eld
smält bort mitt yttre... återställ
reversera det som vuxit till detta nu

eller... låt mig andas
låt mig, förlåt mig...
låt mig bara vara...
existensminimum...
ett andetag räcker

/hm... fastnade...




Fri vers av Jonny Larsen
Läst 248 gånger
Publicerad 2007-07-04 02:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jonny Larsen
Jonny Larsen