Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I min barndom gick man till söndagsskolan. Vi är väl inte hedningar heller sa mamma om jag inte ville gå. Man fick en tidning med sig hem. Ett blad med grafiskt svartvita bilder i.........


Tårar för Jesus 1950


Söndagsskolefröken
berättade om påsken
och jag tänkte på att
det kanske blev sådant
där gott godis som en
annan gång eller vispeägg
- Jesus dog på korset
för att frälsa oss från
våra synder och han dog
för vår skull och därför.....
Jag förlorade mig i mina
tankar om vispeägg men
hör fröken säga att Jesus
dog för min skull

Vi fick den lilla tidningen
Jag bläddrade
lite på vägen hem
och då SÅG JAG
där var han jag såg
J E S U S
och allt blod som rann
från hans panna
taggtrådstaggarna stack
in i hans huvud
åhhhh
jag kände hur ont det gjorde
Kastade mig på soffan och var
otröstlig den dagen
det var ju min skuld
VÅRA synder sa fröken
Jesusbilden följde mig länge
länge och jag vet ännu inte om
tårarna var för Jesu smärta
eller för alla mina synder......




Övriga genrer av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 315 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-07-09 10:10



Bookmark and Share


  Björn Donobauer
..eller det uteblivna godiset..
men allvarligt sagt: religionens missbruk av det andliga tarvar ett eget hevete..
2007-07-09
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP