Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
var på biblan idag och läste lite ur en samling med några av de tidigaste dikterna utav karin boye. blev lite inspirerad. :) OT; är det bara jag som har haft problem med att komma in på poeter nu under dagen? (även igårkväll)


invid evighet




Vidrör mig, du trolska virvel,
du, kommen ur salta djup utav mörker,
kyss mina läppar med blånande dån:
Fyll lungorna!
Fyll lungorna till bredden!

Min kropp är så vacker,
i ljusstrålars splittring.
Badar i sanden kring musslornas skal.

Och i evighet följer jag vattnet.
Flickan i solen,
hennes vitklara sand –
Hon som vandrar längs lunden.

Invid evighet följer jag strömmen,
den hissnande jungfrun i fors;
hon som strider med hjärtat i handen –
Viskar brus invid natten.

Ja, i evighet följer jag forsen,
det kvinnliga hjärtats lugn.
Hon smeker livet med skötet, ljumt och milt –
För det till guds lilla näste.

Och i evighet följer jag vattnet,
de breda djuphavens äng,
där sanden kring musslor blir pärlor –
glittrande vilar i skönskriven ålderdomssäng.




Fri vers av blanc
Läst 1363 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-07-09 23:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

blanc
blanc