Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hon sår Paradisfrön


Hon föddes ur längtans hjärtan
hon flyger som budbärare mellan världar
över panoraman som glittrar drömskt
sår Paradisfrön över himlars paletter

Hon lägger Paradisägg på moln
och ruvar på drömmar
hennes sång mellan broar
väcker längtan som invaggas i ro

Hon bjuder in oss i sitt palats
hon rycker guldfjädrar ur sin skrud
bygger nästen för oss att sova på
om våra liv sjunger hon i sägner
gängar sitt band med vårt

Hon är personifierad Paradiset
hennes skrud är av guld
under vingarna bär hon försiktigt våra hjärtan
och sjunger för oss sin Paradissång

Hon sjunger om den kärlek som givit henne patent
på det eviga ljuset i hennes värld
hon bugar mot skaparens hand
som givit Paradisfågeln sitt namn




Fri vers av Rosen VIP
Läst 382 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-07-10 19:32



Bookmark and Share


  Maria Zena Viklund
Jag bugar inför detta underverk, magnifikt!
2007-07-14
  > Nästa text
< Föregående

Rosen
Rosen VIP