Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tugg...


Jag tror jag brydde mig förut
ett litet tag...

Jag var... blåögd och hoppfullt mörk
politiskt intresserad, du vet...
orolig för framtiden... varför går barn hungriga?
Tänk om världen skulle gå i bitar innan vi förstört den helt...
Vi förstör, dödar, mosar och krossar det goda här...
Människan är ett virus... nej, en satanisk bakterie!
Jag är kommunist... hellre röd än död!
Moderatpack!
Vi vill ha sex, vi vill ha sex...
vi vill ha sex timmars arbetsdag!
... allt sånt tjafs

Innerst inne visste jag att varje rörelse,
varje välkonstruerad tanke och planerat ord
betydde någonting... förändrade någonting...
förbättrade någonting...
Aktion leder till en bättre värld för alla...
det är dags... revolution!

Jag visste inte bättre...
Trodde mer på oss dödliga utan ekonomisk makt...

Men... Människan drivs visst av andras plågor...
Vi lever på okänd död... okända skrik i media...
Död är så vanligt att vi inte ser det som död längre
Det är en trettiosekundersspot innan vädret

Men det blir väl inte bättre än så här...

det bästa man kan hoppas på
en födsel, ett liv och en slutlig
smärre personlig förändring
ledande till tystnad och livsbrist...
en totalt problemfri tillvaro...

/




Fri vers av Jonny Larsen
Läst 165 gånger
Publicerad 2007-07-14 00:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jonny Larsen
Jonny Larsen