Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag ska pröva llyckan kanske någon läser poesi en regnig sommardag som denna... det tycks ju gå bra för alla anndra


På rymmen

 

Vilket kaos vilket liv man lever

Lev hårt och dö ung är det inte så de säger

Ett motto som var en livsregel

Hela tiden en fot i graven

 

 

Hot om vräkning, ingen mat

Jag behöver ett paket med cigg

Abstinensen är svår

En ny kvinna vars kyssar är ångestdämpande

Men jag får ingen ro

 

Låt oss rymma

Vi sticker någonstans där det är fest och liv

Vi dansar och så ger vi oss hän till lustarna

Låt oss rymma

 

Jagad, ständigt i trubbel

Om man klarar sig är man spännande

Åker man dit döms man för tid och evighet

Så många andra som gjort samma sak

Jag gjorde det om och om igen

Det blir en livsstil med förödande slut

 

Låt oss rymma

Vi sticker till något ställe där vi kan leva livets goda

Vi kan börja om på nytt

Vi rymmer dit där vi kan känna liv

 

Det var ju något som var en tyst överenskommelse

Hur kunde det bli så här?

Men karusellen snurrar vidare

Vem bryr sig om vad som händer sen?

Det finns alltid en ny karusell

Jag är på ett helvetes tivoli

 

Kanske jag kan börja om igen

Kanske jag kan göra om samma misstag igen

Kanske jag kan börja om igen

Kanske jag har lärt mig något

 

Låt oss rymma

Vi sticker för här känns det som det blir sv¨årt ett tag

Vi rymmer, vi sticker från det här

En helt ny dag

Nya möjligheter

Jag vill ha kvinnor

Jag vill ha fest

Jag vill ha kul

Låt oss rymma

 

Rebellens förflutna hinner i kapp

Nu ska någon ställas till svars för en misslyckad kupp

Och nog var det en skyldig som greps

Men han försvarar sig med att han bytt ideal

Och att han inte längre utgör något hot

Tanken på revolution känns inte så lockande

Så släpp mig fri

 

Låt oss rymma

Vi sticker bort från allt

För här kan vi inte stanna kvar

De vill ha mitt huvud på ett fat

Och de kommer aldrig lämna mig i fredag lite för mycket av det goda

Festen är över så låt oss dra

Vi rymmer redan i natt

Vi håller hoppet vid liv

Vackra och villiga kvinnor

Fester som aldrig tar slut

Sex utan förpliktelser

Vi rymmer så kan vi leva hårt och dö unga

Och jag vill dö

Jag längtar så

Snälla... låt mig dö...

Vi rymmer

Vi festar... vi knullar tills vi stupar

Jag vill dö

Jag vill bort

Ta med mig bort

Vi rymmer

Det finns en bättre värld där borta någonstans

Vi kan ta oss dit

Låt oss rymma dit

Vi rymmer och vi gör det redan nu i natt

Vi rymmer

 

 




Fri vers av PPQ
Läst 380 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-07-23 07:37



Bookmark and Share


  drakbruden VIP
Gillar upplägget. Det är ett driv i texten som gör att man läser den snabbare och snabbare. Precis som karusellen eller det livet du beskriver. Snyggt!
2007-07-23

  ospray
Bra beskrivning av ett
destruktivt liv, man känner en
viss hopplöshet men ändå med
en gnutta hopp

bra bra och applåd
2007-07-23
  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ