Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tårar av plast



Stål under huden
river bort känslan
av sanning

Tårarna är av plast
för att inte skada
ytan




Fri vers av Sländan
Läst 477 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2007-07-23 23:10



Bookmark and Share


    zebrafisk
så fint. det måste dock gå ner under ytan ibland...
2007-09-02

  Ulf Lagerholm
Kärnfullt och koncentrerat. Allvarligt, sorgset, självdistnserat. Även humoristiskt. Väldigt bra läsning allttså. Dikten känns allmängiltig. Det motsatta är privat. Sådant känns mindre stimulerande att läsa. Klapp, klapp.
2007-08-20

  Thommy
Det här ver en av dom mest genomtänkta dikter jag någonsin läst. Stål under huden ger inte mycket men tårar kommer alltid att skada ytan. Läste den säkert tio gånger, Undrad och förundrad tar jag den till en favorit.
2007-08-12

    Noyle
Allting är väl av plast idag? Men dina tårar känns äkta. Liksom dikten.
2007-07-31

  charlotte hedendahl
Så vacker! Du har ordets gåva!
2007-07-30

  SvartaRegndroppar
Hård dikt men mycket vacker,

föll för din titel ty min egen dikt heter \"tårar av glas\".
2007-07-30

  Amina
åh vad fint...vad fint..kan inte säga mer
2007-07-29

  Pojken i Svart
Dina ord griper tag i mig och får mig att fundera över varför alla människor (inklusive jag själv) är så rädda för att \"ytan\" skall skadas. Riktigt bra skrivet!
2007-07-29

  Mike
åter igen så lyckas du förmedla känslorna så att det verkligen griper tag! det sista stycket är verkligen klockrent! bra!
2007-07-26

  Erik Jansson
Väldigt bra dikt!
Jag gillar hur du använder betydelsen av att plast skyddar ytan i ett nytt sammanhang till att uttrycka något mer. Det öppnar upp för nya associationer och tankar.
Det här är poesi när det är som bäst, tack!
2007-07-25

  Me-linda VIP
Kan känna känslan du förmedlar...tack.
2007-07-23
  > Nästa text
< Föregående

Sländan
Sländan