Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om Jesus varit en kvinna...


Om Gud låtit Maria
föda en dotter
istället för en son...
skulle berättelsen om henne
(Henne, Hon, Kvinna, Femininum)
ha levt vidare då?
Skulle lärjungarna fört
hennes budskap vidare
generation efter generation?
Om Jesus varit en kvinna?
Skulle människorna (Männen, Männen)
offrat sina liv för hennes skull?
Hade samhällets syn på Kvinnan
varit annorlunda idag?
Skulle kvinnans förmåga
att föda barn ses som ett
heligt livgivande evangelium?
Idag är den förmågan bara
ett taskigt förhandlingsläge
hur man än vänder på det.
\"Har du ännu inte fött barn är
risken överhängande att du
kommer att göra det inom en
överskådlig framtid.\"
(Det betyder merarbete och
kostnader för arbetsgivaren)
\"Och har du redan barn
blir de säkert sjuka i tid och otid.
Då måste du vara hemma:
För Vård Av Barn och DET
blir kostsamt för arbetsgivaren.
Om Jesus varit kvinna
skulle vi levt i ett matriarkat.
Utan krig. I lugn och fred.
Eller?...




Övriga genrer av Stardust VIP
Läst 232 gånger
Publicerad 2007-07-24 18:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stardust
Stardust VIP