Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(12) Han sa: \"grattis till mig\" Jag sa: \"fyller du verkligen år idag?\" Han sa: \"ja\" Jag sa: \"Vad önskar du dig?\" Han sa: \"lust att sova och en Ipod\" Jag sa: \"ska jag inte ge dig en dikt istället?\" Han sa: \"ja, det ska du\"


en present till honom det alltid handlat om

Du fyller år och antagligen blir du äldre än mig
Jag har inte så stor koll på det där
Jag trodde du fyllde år i augusti
och jag trodde ditt namn började på J
men nu vet jag att det inte gör det
och det är lika bra

(för man ska aldrig leva i drömmar)

Man kan skriva dikter som inte handlar om så mycket
som inte handlar så mycket om nåt
men ändå finns mer
och de betyder mer
än vad som sägs

(jag vet inte vad det har med dig att göra)

Det finns fortfarande ett hål i väggen hemma hos mig
för en gång kastade du en penna
jag minns inte varför du gjorde det
bara att det låg pennor över hela golvet

Jag minns en gång då vi berättade sagor
och jag gillade de sagorna
nästan lika mycket som jag gillade dig
för jag tyckte att vi
kunde dela en pepparkaksmaskin

(det kunde vi tydligen inte)

Du fyller år och antagligen blir du äldre än mig
du har nog alltid varit äldre än mig
men jag glömmer bort det ibland

(det var kanske där det blev fel)

Nu vet jag när du fyller år
du fyller år idag
men för att veta hur gammal du blev
var jag tvungen att fråga.




Fri vers av fröken bäckström
Läst 739 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-07-26 00:06



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Åh. Så fint du skriver!
2011-03-17

  JohannaCarlsson
Verkligen supersöt.
2010-04-19

  hets
fin och söt
2008-08-14

    smuts
Jag tycker att detta är en jättebra text. Man förstår precis relationen, och det känns svalt att läsa. Som en klump i magen för att det aldrig blir som man vill att det ska bli.

Bra!
2008-06-21

    som du
åh vad jag gillar den. den första versen är underbar:

\"Du fyller år och antagligen blir du äldre än mig
Jag har inte så stor koll på det där
Jag trodde du fyllde år i augusti
och jag trodde ditt namn började på J
men nu vet jag att det inte gör det
och det är lika bra\"

älskar den för den säger så mycket
2008-05-27

  aol
han blev nog glad skulle ja tro
2008-02-27

    Oprofessionell
den här blev jättebra och födelsepojken blev nog glad över den här - den känns så äkta
2007-07-26

  livet
jag tyckte om den här på nåt sätt. jag vet inte vilket.
2007-07-26
  > Nästa text
< Föregående

fröken bäckström
fröken bäckström