Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du äter mat och orkar inte bry dig mer

När jag åt nudlar satt du på resturang
du åt grekisk sallad med fetaost
jag vet att svensk grekisk sallad inte är grekisk grekisk sallad
det sa ett fyllo på spårvagnen till mig

Du frågar om lingonsylt är bra till allt
och jag svarar \"ja\" men vet att jag och lingonsylt aldrig passat ihop
jordgubbar är mer min grej
det vet du lite om och än mindre bryr du dig

I tiokronorslådan på ICA ligger Dansk rödkål och jag köper det
Nu har jag en glasburk på hyllan i mitt rum
det ser ganska äckligt ut

Litegrann som dig




Fri vers av fröken bäckström
Läst 521 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-07-28 22:00



Bookmark and Share


  Micael Axelsson
Det är fyndigt rappt och träffande, denna ordpilen vet var den träffar. Uppbyggnaden lägger mer tyngd till slutet, vilket gör att man lutar sig bakåt, och trots att jämförelsen här är mild, så känns det som att en ordfinnare som denna vill man inte reta upp...

... eller är detta \"dig\" månne bara en riktigt dåligt serverad sallad, som man satt i halsen men inte vågar (i all medel svensk maneér) säga högt till resturangen. *vill inte äta där i så fall*
2007-07-30

  Dan Linder
Väldigt bra och roligt i ett enda flöde. Du är bra, sluta inte skriva.
2007-07-28
  > Nästa text
< Föregående

fröken bäckström
fröken bäckström