Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sommaren i Göteborg förra året var en underbar sommar, jag minns den med leendet.


Hyllningen till nätterna i Göteborg

Vi lämnade huset
när alla fönstren
redan saknade ljuset
en efter en
Vi såg sista spårvagn
Lämna vår hållplats
Taxibilar åker omkring
Men har vi råd med en?
Vi tar oss framåt
ensamma i mörkret
Vi sjunger sånger
Dom som vi minns väl

Vi såg natten
vi vandrade genom natten
tills morgonen kom

Gå in i en park
Och lägg dig på gräset
Ring och säg att du kommer
Ta av dig skor och gå barfota
Vi ska dansa omkring
hoppa omkring
och röka en mängd cigaretter
och vi kommer att skåla
det ljuvliga vinet
det hjälper oss vänta
det hjälper oss minnas
att alla andra sover
och här är vi ensamma
bara vi två

Vi såg natten
Vi älskade natten
den älskade oss
Tills morgonen kom




Fri vers av koch
Läst 345 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-08-01 00:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

koch
koch