Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den här skrönan söker i någon mån beskriva vad som aldrig hände Stig-Örjan Jäderståhl-Pihl en speciell dag för så många år sedan nu. Den som gick på mässan den dagen var ju en helt annan person. Förutom alla andra som gick dit också förstås. Eller utebl


Justa rattar





Jag var på bilmässa en gång
för några år sedan och då
gick det något senare
ett program på tv som visade
nyheter från bilmässan.

En kvinna kom fram till mig
med några döttrar och söner
i sällskap.

Jag provsatt just en av de bilar
som föll mig i smaken och kvinnan ifråga
var väl kanske trettiofem
sådär och hade hyfsade lökar.

Hon frågade efter en stund
vad jag tyckte om bilen och så sade jag
som det var att jag redan provsuttit
ett par stycken... och när hon tyckte
att jag drog på svaret
så frågade hon igen,
men formulerade om sig en smula.

Så jag tittade på barnen och på
henne och så svarade jag
utan vidare krusiduller
-Justa rattar...

Att det kom vakter fram till mig
något senare när familjen tydligen
sammanstrålat med kvinnans make,
det var bara en parentes den dagen.

De (vakterna) ville ha mig att avbryta
mitt besök där,
trots att jag bara varit på mässan
någon timme eller så och de hade inte
mycket till övers för min förklaring
att det för mig är stor skillnad
mellan en kvinnas lökar och den där
runda saken framför föraren
som får ett fordons hjul att svänga
när så krävs.




Prosa (Novell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 769 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-08-02 19:14



Bookmark and Share


  Lasseman VIP
Ah! det är fint med tuttar!.. eh eller tutor.. hmm
2007-08-03

  Mangal VIP
Ett autosolklart fall för rattsväsendet. Intressant dubbel-dubbelnamn i förtexten.
2007-08-02

  Tärningen är kastad
Att handla på Ica kan vara minst lika farligt.Vem har inte stått och beundrat lökarna och tänkt att de ser justa ut.
2007-08-02

  lodjuret/seglare VIP
kanske var det en ratt i varje bil och om han nu provsuttit fler än en bil så tyckte han väl att det gick bra att nämna the wheel i flertal...
2007-08-02

  Jan Linderoth
Visst vad har en ratt med en kvinnas bröst att göra? Har också alltid undrat, Men var där två rattar i bilarna`?
2007-08-02
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP