Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kan man älska ihjäl någon?


Helt sonika

Det ska erkännas att jag lever i ett melankoliskt eufori.
Och att alla världens exotiska fjärilar fortfarande flyger i min mage.
Som om alla världens lyckosubstanser passerade i mina vener, och gav mig en tripp till månen och tillbaka.
Men inte ens där, i ett oändligt universum ryms mina känslor.
Kärleken expanderar snabbare än rymden, och inom en bråkdel av en sekund så exploderar jag kraftigare än en atombomb och ödelägger jordklotet med rosa moln, körsbärsklubbor och små lappar med söta ord.
När jag sedan har eliminerat allt mitt motsånd med mitt kärnvapen av förälskelse, så är det inte längre du och jag mot världen.
Nu är det jag mot ingen.
Jag har övergett mig själv, omringad av förödelsen.
I ett ensamhetens vakuum blickar jag ut mot allt och inget, och en tanke slår mig, lika hårt som mitt hjärta dunkar för dig, kan man älska ihjäl någon?




Fri vers av Nitrogen
Läst 489 gånger
Publicerad 2005-04-04 02:27



Bookmark and Share


  Alexander VIP
shit fan. påminner så jävla mycket om mig från förr när jag läser den här. då menar jag explosiva dikter med "svåra" ord och häftig meningsuppbyggnad. gillar den Jävligt mycket.

Men du kunde ha skippat det där med "oändlig", inget är evigt./snubben i marken
2005-06-16

  Nitrogen
För att inga missförstånd ska uppstå, så tillägger jag att texten är ändrad efter nedanstående kommentar. Tänk att lite kritik kan få mig att vilja bli så mycket bättre. Hjärtligt tack :-)
2005-04-04

  vissla
otrolig intensitet
fängslande
mycket mycket bra

blir nyfiken på det sista i dikten. vad du menar där.....
2005-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Nitrogen
Nitrogen