Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
kvinnfolket drack sprit då den här skrevs


augustikvällar

 

En augustikväll när mörkret faller vill jag sitta där

Gräset doftar från föregående natts dagg

En stilla bris sveper in

Och sommaren är tämjd

 

En augustikväll då mörkret kommer åter ska jag sitta där

Under tystnad ska jag röka min tobak

Jag ska andas in sommaren

Barnens sista lek innan skolan åter ringer in

De sista semesterdagarna och sommaren överraskar

 

Dessa kvällar förbereder sig sommaren för sin sorti

Höst och sommar ska sammanföras och vigas om några veckor

Men dessa augustikvällar dansar sommaren fortfarande

Och om du hör hur natten spelar upp kan du föra

Där grillar jag mitt kött över eldens lågor

En dag ute i skog och mark når sitt slut

Svampen som jag plockade steker jag i smör och stuvar

En öl till maten och ett glas vin för stämningens skull

Sen sitter jag där och njuter av syrsor och stjärnfall

En augustikväll då jag hinner leva

 

Jag är en enkel man

Jag känner, men jag är sparsam med ord

Jag har mina funderingar kring världen

Och jag undrar om de runt mig fortfarande lever

Kanske har de slukats av stan

Kanske har civilisationen slukat dem

Men jag är ännu inte tämjd

 

En augustikväll får man ro att tänka

De stora frågorna gör sig påminda utan att tränga sig på

Och jag vet inte så mycket om gud

Jag är förblindad men inte blind för skapelsen

Och nog finns det något gudomligt över en augustikväll

Ungarna skyndar hem på sina cyklar utanför min tomt

Och jag sitter där och bara är en augustikväll

 

 

En augustikväll finner jag styrkan i mig

Då klarar jag av att stå emot de krafter som vill forma om mig och förgöra

Då kan jag hålla ångesten på lagom avstånd utan att förneka den

En känsla, lika stark som kärlek

En augustikväll kan jag vara fri

En drömmare, en tänkare, en skapare

Jag kanske bara är en man, en som så många andra

För visst vill jag älska och visst har jag ett väsen där i mitt bröst

Och min kvinnas själ i dagg kan jag inte motstå

 

 

En augustikväll vill jag sitta där under stjärnorna

En augustikväll vill jag vara i tystnad

Där ska jag skapa min poesi och det är det enda spår jag lämnar

För män som jag finns, men vill inte bli funna

Det är sådana män som kvinnor söker

Och allt som dessa män kan ge en kvinna är poesin

Och möjligen kan dom ge en hand att krama augustikvällar som dessa

 

 




Fri vers av PPQ
Läst 461 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-08-07 19:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ