Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
våren 2002, möjligen tidig sommar. Jag hade flyttat till en liten etta för min gamla lägenhet skullr rivas. Det var som vanligt ganska turbulent. Jag tror jag fick idén från en tv-serie elller film , men minns inte riktigt.  Fem år s


Svart kaffe

 

Svart alldeles svart

Ingen mjölk, inget socker

För livet är sällan sött

Svart alldeles svart

Är kaffet som jag beställer

Tar ett bord vid fönstret

Ser på människorna på gatan

Är de verkligen lyckliga

Eller är deras sinnen lika svart

Som mitt kaffe

Utan mjölk och socker

 

Här kommer tankarna

Och sköljer över mig

Likt vågor över stenarna vid stranden

Här kommer känslorna

Och sveper över min själ

Som vinden över strandrågen

 

Svart alldeles svart är mitt kaffe

Utan mjölk, utan socker

Precis som mitt liv utan dig

Inget socker, inget sött

Ingen varm mjölk

Svart är kaffet

Mörk är kärleken

Men älskar jag mindre för det

Då jag älskar mer nu

Än jag någonsin gjort

 

Här kommer leendet

Samtidigt som jag vill gråta

Här kommer tacksamheten

För det vi fick

Trots att det gick som det gjorde

Har du inte för alltid en del i mitt hjärta

Du bor ju fortfarande kvar där




Fri vers av PPQ
Läst 529 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2007-08-09 19:15



Bookmark and Share


    Twobo
Förtjänar applåder! Smart genomförd och bra skriven från början till slut.

Början är ändå bäst när du först beskriver kaffe och lägger till \"för livet är sällan sött\" och redan då fattar man vad denna dikt kommer att handla om.
2007-08-10

    Noyle
Tänkte på All Saints låt \"Black Coffee\" i början, den har en ganska härligt mystisk melodi som jag kan känna igen i dikten. :) Den här var jättefin, verkligen läsvärd.
2007-08-10

  Ola Rydberg
ja fick ochså tanken
på blues
och blues gillar jag precis som
din dikt
applåder
2007-08-10

  © anakreon VIP
Blues på svenska.
Applåd!
CArl-Erik
2007-08-10

    ej medlem längre
Härlig metafor i kaffet gentemot det svarta i kärlek...*L*
Applåd och grattis till lärvärda!
2007-08-10

  Lena Renman
Sorg smärta kärlek tacksamhet och hopp i ett fint beskrivet med kaffe som genomgående tema & symbol.
Lena
2007-08-10

  glittertindra
vacker text... mörk som kaffebönan men ändå... de man älskat finns alltid kvar där nere på kaffekoppens botten... känns som en musiktext...
2007-08-09
  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ