Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Jag är vägen, sanningen och livet" Min sanning? Min väg? Mitt liv? Vart är vi påväg?


Vägen

Vi är så upptagna med att leta vackra människor
Att vi missar skönheten

Så angelägna om att finna det äkta
Att vi inte ser sanningen

Där vi går fram lämnar vi fördommar
Som ett smulspår

Men vi ser inte fåglarna
Som hungrigt tar för sig
De matar sina barn

Vi går så målmedvetet
At vi skyndar oss förbi vår destination

Så förblindade av status
Att vi inte ser vår egen skugga

Och när vägen tar slut
Blir till en liten smal stig

Vänder vi oss äntligen om
Allt vi ser är det förflutna

En sista gång skall våra ögon öppnas
En sista gång innan de sluts

Var är Du? Är Du med mig?




Fri vers av Lanterna
Läst 659 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-08-16 22:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lanterna