Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland funderar man på om vi är kollektivt förblindade


marknaden

Överallt så möts jag av reklam
Dom försöker lura mig med kvinnor
De försöker at framställa min önskan
Det finns så mycket, men så lite man behöver
Status, substitut och komplexdämpande

Det jag vill ha kostar ingenting
Det som jag vill ha är gratis

Dom säger att pengar underlättar
Jag ska köpa teknik som gör jobbet
På så sätt så får jag mer tid
Men vad ska jag göra med den tiden ?
Ja får den tiden ändå genom att göra val

Det jag behöver är gratis
Det jag vill ha kostar inget alls

De försöker sälja en känsla, de säljer drömmar
Dom framstår som en ande som uppfyller önskningar
De kan inte sälja drömmar till mig för jag har mina egna
Och jag har blivit rik på mina egna känslor
Mina önskningar uppfyller jag nog bäst på mitt eget vis
Dom försöker sälja tillbehör till mina drömmar
Men i mina drömmar har jag redan allt det jag behöver
De säger att allt har ett bra pris, jag kan få kredit
Men snälla ni, jag betalar gärna vad det är värt
Jag betalar det med mina känslor, med min själ

Jag behöver inga pengar för det jag vill ha
Det jag vill ha kostar ingenting

De försöker att väcka ett behov, men jag har andra
Och mina behov tillgodoser jag mig själv
Jag har alltid lyckats på ett eller annat sätt
De försöker smyga sig in i mitt liv
Men det finns inget utrymme för det
Jag har ingen plats för det de vill sälja i mitt liv
För jag har möblerat det efter ett huvud
Och inte alls brytt mig om vad de vill
Inte lyssnat på vad de tycker at man ska ha
Allt det som de säljer
För de vill ha pengar och jag betalar i annan valuta
Det är deras ekonomi, men jag handlar skattefritt




Fri vers av PPQ
Läst 294 gånger
Publicerad 2005-04-07 21:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ