Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en liten hyllningsdikt till mitt barnbarn......


Alvunge

Min alvunge
Mitt magiska lilla skogsrå
Dig kan ingen sorg
Och ingen ondska rå på

Med en förtrollad krona av lockigt hår
Du går
Och charmar alla i din väg

Med ett barns orubbliga tro på livet
Skymtar ändå uråldrig vishet i din blick
Växlande mellan ilska och skratt, du är kvick

Naturens alla under bär du med dig i din famn
I dina ögon syns tallen och granens färg
I ditt hjärta en skogsandes namn

Fri som fågeln svävar du högre och högre
Nya upptäckter var dag
Ju mer du lär dess bättre vingarna bär

Jag lägger mitt hjärta i dina små händer
Även mitt liv, om dom vore stora nog
Djupt där inne känns ett fyrverkeri av ömhet
Det är det som ditt leende tänder


© Carina Tvedahl 2007




Fri vers av Carina Tvedahl
Läst 504 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-08-19 16:48



Bookmark and Share


    Pivvi
ler inombords när jag läser din underbara dikt., inte bara för att den är så vacker utan för att den säkerligen skulle älskas av min egen mormor! ska ta och visa henne den någon dag, tack för ett leende ..
2007-08-19
  > Nästa text
< Föregående

Carina Tvedahl
Carina Tvedahl