Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag talesman för dårar
en gycklare av klass
som klockans långa visare
ditt livs moralkompass



A-märkta brunnar


när världen står på branten
till lögnens himladörr
och önskebrunnen sinat
av lyckorus från förr

jag esplanaden tågar
och kungör dagens bot
i ord som osar frälsning
av syndens antidot

ni myror utav stacken
så axeltung av last
som livnär er av saldot
av picknickens förkast

beskåda hur allt rämnar
ett korthus i en bris
som krossas emot marken
likt nyköpt finservis

så lyssna kära vänner
det budskap jag förfäktar
mot lycka, hopp och kramsnö
som annars lätt försmäktar

det finns små lätta stadgar
mot livets alla aber
att inte gräva gropar
och vanära kadaver

och undvik sen oralsex
med fiskarmannens vänner
om du skall ha tabletter
välj de som inte bränner

så tag ett steg i taget
och hör vad jag förkunnar
ditt liv skall vara K-märkt
så hoppa Avloppsbrunnar

ty fotavtryck bär tyngder
på vägen som vi vandra
vi måste värna livet
och vägleda varandra




Bunden vers (Rim) av Daniel_78 VIP
Läst 1000 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2007-07-27 15:48



Bookmark and Share


  ULJO
Den här var riktigt bra. Härliga rim och väldigt fint flyt.
Applåd!
2009-10-26

  Carina Tvedahl
Lysande formulerat!
Jag ska ta till mig dina råd och från o med nu leva ett bättre liv! : )
2007-08-25

  Mikael Lövkvist
En blandning av Martin Luther, Richard Bach, och C-M Bellman i en härligt egen Daniel vers. Kul hur du följer din kreativa ådra vart den än leder. Dina ord, och dina råd, är dyra :-).
2007-08-05

  Nina V A
ja detta hoppande vid sidan om A-locken o kraftigt slamdunkade på K-brunnar, ryggdunkningar och hela livets scenario under ett avtryck, jag blev så där glad o leende över titeln o tänkte wow, talesman för dårar men en grupp av många vi är...som balanserar i ett myller, fötter rätt, vägledning, än idag försöker jag sätta fötterna rätt, härligt!! Skönt flyt och jag hör vad du förkunnar!
2007-07-27

  vildvin
gillar dessa råd och rader
2007-07-27

  wayward - taiga
hej, vet du hur en slipsten ska dras? :)
2007-07-27

  Madjori
Lapar i mig utav dina underbara ord...Det här är bara så braaaa!
Stående ovation! K-märker! och givetvis Bokmärker!
Bravo!!!!
2007-07-27

  lodjuret/seglare VIP
en myra i mängden bokmärker texten
2007-07-27

  Jan Linderoth
Jag K-märker dej! Ingen får riva eller förvanska en sådan ståtlig och ömsint byggd boning! Tillika exellent skivet!
2007-07-27

  aftermath
k-märkt text
det är vad det är
du får stort A
för dina rader
2007-07-27
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP