Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trögflytande och grötigt julrim

 

Så nalkas det åter till juletid
och snön känns som vit marsipan
Jag känner att här har vi varit förut
och snart skall vi hämta in gran

Jag har börjat att trötta på mycket som är
och mycket som kommer tillbaka
Det känns som repriser ifrån gångna år
Jag dagdrömmer utan att vakna

Det känns som om några har mutat in året
i dagar som folket sen firar
Man byter ut däcken vid första advent
men runt i rondeller vi slirar

Jag orkar ej längre att handla bland folk
Beställer paketen på nätet
Och julmaten, julmaten, musten och glögg
Jag känner mig redan föräten

Det var längesedan jag njöt av naturen
och andades in av det friska
Det känns som om allting mest hamnar på hög
och vem av oss orkar att diska

Snön finns där ute och fåglarna letar
frön och jag sopar upp smulor
av gårdagens frukost och slänger i vasken
äggvitor blandat med gulor

Datumet flyttas som pjäser i spel
till gator med skyhöga priser
Och ingenting lockar och inget berör
Mest nygamla porrfilmsaktiriser

Snart är detta år förlegat igen
Vi luras att restaurera
Klippa och klistra och börja på nytt
Sen kan vi börja prestera

Jag känner en bismak, en kvällning i gommen
och dricker ett glas av nått grumligt
Dagen idag känns som dagen igår
Jag handlade vårdslöst försumligt

Julen är här hörs en stämma i eten
Lovprisa gud, Hosianna
Hjälp oss och fräls oss att skrubba bort knäcken
som har bränt fast i vår panna

 




Bunden vers (Rim) av Daniel_78 VIP
Läst 74 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-12-05 13:14



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
Happy Saint Nicholas to you Dec 5!
2023-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP