Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kom blåbär!


Kom

kom ska du få se
nere på knuten växer blåbär i betongen
blåbär i betongen

ser du?

och där 12:ans buss spräckte skallen på en yngling
blommar smultron i trottoaren
smultron i trottoaren

vet du?

att ett gammalt par har tagit utsikten i egna händer
odlat gräslök i ett cykelställ
gräslök i ett cykelställ

förstår du?

det är inte svårare än så
det är inget annat
än så här

Kom blåbär
kom!




Fri vers av Saga-Sofia
Läst 2258 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2005-08-13 14:29



Bookmark and Share


  Rakel Lorner
Kärleken växer i storstaden. Fint!
2013-12-28

  Moa Paulsson
galet vacker,
och jag tänker att den skulle tycka om en melodi.
2011-12-11

    Francon
Inget att diskutera,
varje ord på rätt plats.

Fullkomligt underbar.
2009-10-28

  Daniel_78 VIP
nu ser jag!
2009-06-28

  vissla
Underbar och livskraftig dikt.
Det enda som inte landar rätt i mitt huvud är just kom blåbär. Annart lyser den här för mig. Verkligen. Ovanlig!!
2005-08-14

  himlens hemlighet VIP
ahhh smakar blåbär och smultron den här...fantastiskt snyggt om det lilla och stora och livets vackra envishet...finfint!
2005-08-13

    ej medlem längre
saga du är helt enkelt bäst. skriver så jublande bra att jag storknar.
de bilder och känslor du förmedler i denna text är mästerliga. avundsjuk är jag inte. jag njuter helt enkelt!
2005-08-13
  > Nästa text
< Föregående

Saga-Sofia
Saga-Sofia