Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skriv!

 

 

 

 

Jag måste skriva
annars dör fler människor

Fönsterrutorna har krossats
o h skriken hörs knappt
från stormen som vrålar

Tangentbordet saknar bokstaven …
o h jag letar febrilt efter ord som kan passa

Runt om den översvämmade köksön
hänger lösa strömkablar o h sprakar
Stekspaden o h smörkniven
virvlar i forsen

Jag ger mig inte
Fastnar
Slinter
Anstränger mig för att hålla ett fokus
Havande
Kalibrering
1934
Det var uppsatt på kylskåpet med magneter
Nu flyter de runt mellan hjärnhalvornas balkområde

Jag kastar ut fler termer
Avtal
Försäkring
En bok om konsten att skriva
Kanske kan de hjälpa någon

Vattnet når mig upp till hakan
så jag tvingar mina händer över mitt huvud
griper efter nervtrådar
men mina fingrar är förlamade av  ho k

Rösterna dänks
Blubb, blubb
blubb, blubb, blubb

anserbeskedet som en serie av vågor
slog oss sönder o h samman

Jag satt vid datorn
Hade befolkat ett helt universum med människor
som levde helt vanliga liv

Innan någon anade sjönk vattenytan o h avtä kte bottnen
Flera bortglömda meningar blev synliga
o h intet ont anande vandrade de ut

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Daniel_78 VIP
Läst 69 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-02-29 22:36



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Jag tackar förstås Napoleon för din existens, för hade det som utspelade sig sedan aldrig hänt, då hade dina förfäder i fjärde led aldrig träffats den där ödesdigra dagen som de trots allt gjorde det och hade Gustav den III inte haft det öde han fick, hade Norrköping då ens haft spårbunden trafik, just den dragning och så vidare som det står till med den saken numera? Så när ditt inre och din penna samtidigt glöder, så värmer sig möjligen hjärtat hos Märta och Sture i Kortedala eller Mariefred.. och det vill en själv ju inte gärna vara utan.
2024-02-29

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Ja,tänk om man kunde skriva för att rädda människor.
2024-02-29
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP