Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Brukar återpublicera denna varje jul


En förlegad julsaga i frigolit

 

Herdar i färd en decembernatt 
i jakt efter största stjärnan
Krubban nu pryds utav julklappspapp 
som tecken för julens kärna

Skensankta Lucy vår framsida pryder 
sedan insidan blivit en myt
För tanken är det som i sanning betyder 
för vår tonårsidol favorit

Då fader och mor sen länge är 
slavar åt kommersialismen
Förälderns roll är att vara där 
och köpslå i vårdnadstvisten

Två skäggiga gubbar nu gråter ikapp 
traditionen blev ej som de tänkt
Julspelet byggs i kulisser av papp
till ett budskap som vi har förträngt




Bunden vers (Rim) av Daniel_78 VIP
Läst 74 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-12-19 12:55



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Medan den ene önskar sig en lugn stund, den andra får vara glad att dela mat med en hund...
2023-12-19
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP