Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Försiktigt som årets första dikt

 

Först efter middagstid släpper virrvarret
Strykjärnet mot hjärnhinnan
Den varma känsla och lite mera slät

Fram till nu har jag vaknat på fel sida av världen
Tappat bort mitt nya bankkort
och begett mig till bussen utan träningsbag

På den isiga gågatan har jag vandrat 
likt en levande död uppstigen ur sin grav
Hankande mig fram med isdubbar

När jag mötte mina kollegor vid kaffeautomaten
svarade jag med en grötigt ”mmmm”
Lät sedan mjölken rinna ut vid sidan av koppen

Sen, sittande som en försjunken
En dammig säck med havre,
vid en silvrig semantisk silo - datorskärmen

Nu är jag vid liv igen. Jag rör mig försiktigt…
Jag vet att jag fortfarande har men
Min krigsskada kan blossa upp vid många felaktiga tillfällen

Därför väljer jag vaksamt varje ord i munnen
Smakar av och suger innan jag sväljer
Det är inte meningen i sig, men avsikten som måste bli greppbar

Duns! så ligger den där, skämd och oåterkallelig
Som en uppstötning som glidit ur ens svalg
Som en brax som sprattlande skvätter ner golvet

 




Fri vers (Fri form) av Daniel_78 VIP
Läst 83 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2024-01-30 13:06



Bookmark and Share


  ßluie VIP
En parafras på hur grodor kan hoppa ur munnen? Bakis som en gnu? Eller bara tillbaka efter en stunds ledighet i vilken du har tillåtit dig att vara någon annan, du.. och kanske inte riktigt redo för vardagen, maskerna man tar på sig. Hursomhelst väldigt bra.
2024-01-30

  Roggebogge VIP
Braxen (Abramis Brama) är en bred fisk, i folkmun ibland kallad "dasslock", som ger bra "Duns!". Också en väldigt slemmig fisk som verkligen "sprattlande skvätter ner golvet". En dikt som försiktig volta eller sprattlar.
2024-01-30

  Anya VIP
En text med rikt innehåll ordmässigt och som känns väldigt äkta. Tilltalas av den psykologiska touchen. Känner igen mig i mycket, bl a hur även jag, som diktarjaget, väljer vaksamt varje ord.
2024-01-30
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP