Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrev ner tankar, syner och intryck via mail från mobilen, under tio dagar av tystnad. Detta är dess ljud.


Dag 3: Rummet ovanför


Lägger mig ner i det lilla svala rummet på våningen ovanför.

Ser ut genom fönstret och förälskas i den härliga blandningen av klarblå himmel, frodiga gröna löv och den vita fönsterkarmen.

Njuter av livets tystnad, och stänger sakta ögonen. Millimeter för millimeter och allt suddas ut.

-

Nattens ljusa toner tar över dagens tunga symfonier.

Som med små små rörelser klipper syrsorna upp ljusa glimtar av kvar glömda ljusstrålar.

Natten blir till en inverterad klippmall, där stjärnorna blir till numren som knyter samman himlavalvets konstverk.

Blir till.

En tavla, målad av ensamma hjärtans längtan.

-

kliver in
i rummet

ovanför

klädd
i frack
redo

för en dans

där det
är den
som

ovan för

i ett rum
med ord


under
tystnad




Övriga genrer av Herr Morris
Läst 611 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-08-20 22:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Herr Morris
Herr Morris