Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrev ner tankar, syner och intryck via mail från mobilen, under tio dagar av tystnad. Detta är dess ljud.


Dag 4: Flugornas matador


Med en spänstig snärt fladdrade det röda, hårt spända skynket till. Ritade luftens kontur i grasiös aggression, genom snabba utfall.

Vristen svängde mjukt, men med kraft och precision.

En efter en
föll de

först slagen
sedan

kropparna

av tysta flugor
som inte längre flög

genom matadoren,

den matta dåren

som slogs med rött

Grävlingen flyttade för någon dag sedan. Han hade en biljett till en sista resa, bortom förstutrappens mörker. Det hela måste skett så hastigt, ty flugorna verkade ännu ej fått sina flyttkort.

När vi kom hem från dagsturen till Sunne hade dörren till altanen åkt upp, och delar av de tre miljonerna flugorna som ännu inte förstått att vi fraktat bort kadavern från den döda grävlingen, hade hittat in i resten av huset.

-

Lin Yutang skriver i boken Konsten att njuta av livet i stycket om det förlorade paradiset: \"vi har jättelika Sequoiaträd, eldsprutande berg, väldiga grottor, majestätiska fjäll, böljande åsar, stilla sjöar, forsande älvar med skuggiga stränder - kan man tänka sig något bättre? Den meny som bjuds oss är praktiskt taget ändlös och har någonting att erbjuda varje smak och därför är också det enda förnuftiga att delta i festen med liv och lust och inte klaga över livets enformighet.\"

just nu syns inte ett moln på himlen. Enfärgat majestätisk sträcker den ut sig över horisonten som en rogivande katt, då den tar plats över en tröskel och inbjuder till ett avslappnande lugn.

Inte ett moln på långt ögat

kan se

kanske

kan ske

när blicken inte längre söker det som döljer, utan förlorar sig själv i djupet

av en varm
mörk natt




Övriga genrer av Herr Morris
Läst 614 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-08-21 10:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Herr Morris
Herr Morris