Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrev ner tankar, syner och intryck via mail från mobilen, under tio dagar av tystnad. Detta är dess ljud.


Dag 5: Lyssnar till en talande stjärna


Någon sa:

\"Att du bara orkar
skriva allt
detta
på mobilen,
bokstav för bokstav
\"

nyfiket undrar jag hur de skriver?

-

Tänker på en rad som jag läste i Yutang\'s bok, ang. natur och arkitektur: \"vad färgerna angår törs vi inte heller måla våra hus gröna men naturen törs och har målat alla träd gröna\".

Får mig att undra över mitt hem,

är det
svart som
djupet

i mina tankars ögon

blått som
havet

i min själ

rött som
glöden

i mitt hjärta

eller är det
också

grönt som
kärleken

i dina ögon

-

En fantastisk sol stödjer sig på armarna i vattenytan och tittar in genom fönstret.

Den visade mig

varför.

Skall försöka berätta det för dig också. Varför är morgonsolen så fantastisk? Varför är solnedgången så vacker?
Varför försvinner solen på natten?

På kvällen går den ej ned, den tar bara spjärn så att den skall kunna kasta sig upp på himlavalvet, under ett färggrant fyrverkeri av förväntan. När den sen återkommer på morgonen så bjuder den på stjärnornas guld och berättelser hämtade från tusen och åter tusen stjärnor.

Det är därför den lägger sig, just ovan vatten ytan, strax bakom trädtopparna, och fåglarna kvittrar på högt. Den berättar för oss, och fåglarna exakterat ber om da capo.

Det är därför som du glömmer nattens drömmar.

Viljan att få höra stjärnornas berättelser.

-

Sitter omgiven av daggblött gräs, med morgon te, smörgås, block och penna samt en Kalle Anka pocket framför mig.

Lyssnar på ljuset från stjärnorna och ser dagen sakta täcka igen de öppna sinerna, allt efter att mänskligheten kvalitetssärar livet från dagen.

Förbereder mig för dagens första dopp.




Övriga genrer av Herr Morris
Läst 644 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-08-21 10:55



Bookmark and Share


  Maria Zena Viklund
underbar!
2007-08-21
  > Nästa text
< Föregående

Herr Morris
Herr Morris