Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrev ner tankar, syner och intryck via mail från mobilen, under tio dagar av tystnad. Detta är dess ljud.


Dag 6: (Inget ämne)


Klockan har precis rundat sex, dagens timmar har just börjat föröka sig och betten på mina fötter sträcker på sig.

Utanför fönstret hördes ännu tonerna av solens berättelser från natten

som gått

vidare

i fjärran rullade en traktor på stadiga hjul, för att stötta upp dagen och massera tiden längs dess ryggrad.

Satte på mig byxor, och en röd tröja, för att ta mig på nyvakna ben genom daggvaket gräs och lyfta solen från vattnets spegling.

Lyssnade på hur mitt hjärta klappade i takt med stegen som drev dagens melodi framför sig som en valhund.

Likt en spelman landade vi vid korsningen mellan vatten och äng, med solen framför oss och det sovande ljuset bakom den långsträckta äng vi precis lämnat bakom oss.

Förlovar mig
för en stund
i toner av ljus

-

Kokar lite vatten, sätter på Cornelis Vreeswijk och gör mig en ostsmörgås med några skivade vindruvor på.

Andas.




Övriga genrer av Herr Morris
Läst 607 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-08-21 17:40



Bookmark and Share


  Carola Jeryd
Målande och vackert!
Ämnet för mig blir; NY DAG!
Med allt vad den kan innehålla - nytt som gammalt...
\"Förlovar mig
för en stund
i toner av ljus\"
Ljusigt!
Kramiz
2007-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Herr Morris
Herr Morris