Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrev ner tankar, syner och intryck via mail från mobilen, under tio dagar av tystnad. Detta är dess ljud.


Dag 8: Ett leende i vatten


Trots att det var svårt att somna så var jag nere och möte solen idag också.

Stearinljuset är släckt och brasan slocknad, ersatta av solens morgonvarma smekningar, tesmaken är utbytt mot blåbär, men lugnet är detsamma, liksom tonerna från Cornelis.

Ser hur ångorna stiger från tekoppen, solstrålarna dansar med, de slingrar sig tättintill, i en passionerad dans till de långsamma tonerna av \"en resa\" från albumet Mannen som älskade träd.

En liten, ytterst liten, men extremt gullig, liten liten krabat som ibland lystrar till epitetet lillebror tittade in i det soldränkta rummet.

En stund senare trillar den endast något större, men lika vackert gulliga, storebrodern in.

Båda hade samma första mening: \"Idag skall vi bada\". Det lustiga är att det så väl knyter ihop min morgon, för den bilden som jag hade framför mig när jag vaknade var den äldsta killens fantastiska leende i vattnet igår.

Det kan jag leva resten av mitt liv på och av.




Övriga genrer av Herr Morris
Läst 405 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-08-22 17:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Herr Morris
Herr Morris