Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrev ner tankar, syner och intryck via mail från mobilen, under tio dagar av tystnad. Detta är dess ljud.


Dag 8: Ger dig min förmiddag


Vaknar till av att vinden kiknar av skratt, då löven kittlar dess mage som ligger över landskapet.

Efter att solen sagt goddag, barnen fått sin frukost och du vaknat ger jag dig min förmiddag, då jag laggt mig igen.

-

Funderade på detta med avslutet \"het\" som i t.ex. evighet. Varför hade man valt värmen som nämnare? Hittade mot ordet \"kall\", evigkall. Hm. Vad ligger till grund för detta val? Det kan väl knappast vara religionen, där helvetets eldar står för värmen? Har dock för mig att det är religionen som ligger bakom genusvalen av ord och det faktum att vitt samt höger anses som \"rätt\".

Längtar efter en ordbok och framför allt en etmologisk sådan, även om jag inte har någon sån.

-

lånar ett ord från min son, sollikt

ljuset speglade drömmarnas skimmer
på de bärande vågornas toppar

träden speglade
denna rörelse
i ett hav av grönt med spröda toppar

det var verkligen likt
dagen då solen dansade
till månens minne

-

söker mitt andetag

i solens djup

i havets ljus

som en solfisk
kippar jag

efter andan

men allt jag ser
är mörkrets torka

som dammar
i ljusa moln

fyller mina lungor
med tyngden
av en andes

tappade grepp

-

Barnen är glada. Det är dax att tömma kylskåpet - All you can eat. All you, can eat. Minnet av storstadens överflöd och inträngda värderingar gör sig påminda. Hör Pussycat dolls, fylla i tanken med ett pikant \"Don\'t cha?\"

Vem tänker på de som inte kan äta, när tv:n inte är på?

Vem tänker

egentligen

överhuvudtaget

?




Övriga genrer av Herr Morris
Läst 458 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-08-22 17:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Herr Morris
Herr Morris