Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrev ner tankar, syner och intryck via mail från mobilen, under tio dagar av tystnad. Detta är dess ljud.


Dag 8: Klädda fotspår


Cornelis träffar mitt själstempo då han slår an \"På en näverdosa\" från 1985.

Fick en idé om jag hade varit artist. Tänk att kopiera skiva för skiva av Cornelis Vreeswijk till omslag och låttitlar, men sen med helt egna texter obundna till hans teman.

Kanske man kan, försöka göra det enbart till bild och text?

Klä fotspår i egna kläder, utan att påskina något annat, än att man följer fotspår i egna tankar.

-

Turistens klagan

anslaget
gav inte
den klang

stenen en gång gett

kanske
var det
för resan

stenen en gång tagit

till sitt inre
i jakt på
god ton

nu lät det
bara falskt

då den slog
ur takt till
taxfree-shopens

erbjudande

-

Såg du mina tankar, eller hittade du egna, eller var det bara en tom duk

Såg du resan som stenen tog in i sig själv, en tur i sten. Turisten.

Såg du tiden, tiden som format vår jord och stenen sedan urtiden, ur tiden.

Såg du mina avtryck i fotspåren?


Själv,

blundade jag...




Övriga genrer av Herr Morris
Läst 399 gånger
Publicerad 2007-08-22 23:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Herr Morris
Herr Morris