Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att leva i fred


Så talade trädet till sina löv

Så talade trädet till sitt lövverk:

- Strid inte mot vindarna, häng kvar och vänd er mot dem. Visa respekt genom att ge sommaren en behaglig skugga med ert vindsommarbrus.

- Visa er och låt sol belysa er!

- Strid inte i regnet, låt dämpa varje himmelsk droppe från sitt fall och låt de sedan söka sig vägen ner till mina rötter.

- Skugga gräs från sommarsolens hetta, och bred ett täcke av löv över frostfrusna höstmarker. Ge det ni förmår att ge, och låt stormarnas vanmakt famnas av era vackra stålta kronor.

- Strid inte i höstens vindar, inse då sommaren är över, då rodnaden och den guldgula färgen ber er släppa taget...
gör då det!


JNW Westphal copyright




Fri vers av Jaramald VIP
Läst 737 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2007-08-26 23:29



Bookmark and Share


  Blåbäret
ett träd att lyssna till

mycket bra detta
2012-03-29

  Elaine.S VIP
Jag älskar träd men också alla livsråd i denna finstämda text.
2008-03-16

  To
Oj joj joj! Den här texten tyckte jag var lite svåra att förstå men å så bra när jag väl förstod texten. Känns som att den är inte skriven på en dag precis. Himlans vacker! Proffsigt! Guld! Skulle kunna tro att du är en klog gammal indian som har kommit på denna text.
2007-10-09

  Maria Zena Viklund
Underbart vacker, stor applåd!
2007-08-31

  Eline.P
Jag faller handlöst för detta ljuvliga. Lite bibliskt vacker ton över texten. Bokmärker bums!
2007-08-27
  > Nästa text
< Föregående

Jaramald
Jaramald VIP