Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
skrevs i våras... hanns inte publiceras före sommaren så den kommer nu


en cigarett

 

En hyllning till guns and roses gitarrist och låtskrivare Izzy Stradlin som skrev you aint the first, 14 years, dust and bones, patience med fler en härligt grabbig låt om att vara ett sexsistiskt svin. Det finns ingen som skriver texter som Izzy

 

Tack för en trevlig stund

Det var trevligt

Eller det tjänade sitt syfte ... åtminstone för stunden

Kan du inte se det för vad det var

 

Jag försökte vara tydlig

Hur kan man ta saker för givet bara för man knullat lite?

Hur kan man utgå från att det bara är på ett visst sätt

Det var lite sex, inget mer

Och egentligen inte så bra heller om du frågar mig

Det var lite trevligt sex, alltid något

Ett knull, det var inte mer än så

 

Du var som en cigarett

En njutelse för stunden

Och då njutelsen var över var det bara att fimpa

Blev man sugen igen fick man skaffa en ny

 

En trevlig kväll som slutar med efterfest

En kväll ute med goda vänner

Du var där på samma krog

Du följde med av fri vilja

Då morgonen kom började du visa mer och mer hud

Jag hade inget annat för mig

Vi kysstes

Du ville suga av mig men jag ville inte slösa bort tiden

Så vi knullade lite snabbt

Mer än så skulle det aldrig bli

Festen var slut och jag ville gå hem

 

Du var som en cigarett

En kort stunds njutelse

Då du stillat mina behov vad fanns då kvar?

Ska jag gå runt med fimpar i fickan?

"Det här lär ju reta upp kvinnorna, men vem fan har sagt att man föddes för att göra dem nöjda och belåtna?"

 

Varför skulle jag stanna kvar och prata med dig

Vi skulle ju knulla inte prata

Ärligt talat jag hade inget vettigt att säga dig då

Och inte skulle jag få mer att prata om följande morgon så jag gick hem

Du var aldrig ämnad för att bli en stadig älskarinna

Och en kvinna i mitt liv hade jag redan

Så jag vet inte vilken funktion du skulle kunna fylla i mitt liv

Men tack för i kväll, det var okej

 

Du var som en cigarett

Då du tjänat dina behov är man klar

Du var inte den första cigaretten

Du var inte heller den sista

De är tobaken som jag vill ha

Det är nikotinet som jag var ute efter

Du var inget etui

Inget som är ämnat för att behålla




Fri vers av PPQ
Läst 416 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-08-28 10:32



Bookmark and Share


  systra
så elakt...men så ärligt...Även jag röker...och blir rökt...av fri vilja....Bra formulerat..
Applåd
2007-08-30
  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ