Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Här är jag.


En narr i sorgsen takt.

Jag är ett stående skämt
en narr i sorgsen takt
en ensam tår visar på
vilsna människors förakt

Om dagen bara kunde se
vad natten håller hemligt
att glädjens härold är
klädd i mörker för evigt

Ur löje en pjäs är sprungen
LIVET på operans stora scen
med en ofullständig dialog
under en gatlyktas skumma sken

En del skrattande dårar
en själ omtanken förskjutet
sen har du en miserabel akt
där hjälten dör i slutet




Fri vers av Nicklasb
Läst 870 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-09-01 10:54



Bookmark and Share


  Svartochvitt
hur ska jag kunna säga några ord som är tillräckligt fina efter RutigKjols?
Det är är vackert ända in i grunden.
2009-05-24

  RutigKjol
Nä, nu var jag bara tvungen att kommentera en gång till.
Jag ÄLSKAR den här dikten,
orden som kommer före verkar vänta på orden som kommer efteråt och vice versa.
Den är helt magnifik, jag står mållös varenda gång jag läser den.
2008-05-01

  RutigKjol
Åh, underbar dikt det här.
Rimmen haltar inte en enda gång,
och stycket
\"Jag är ett stående skämt
en narr i sorgsen takt
en ensam tår visar på
vilsna människors förakt\" fastnade jag för.
Väldigt vackert skrivet!
2007-11-07

    Elin Sundström
Vilken vackert sorgsen dikt. Jag fastnade för rubriken \"En narr i sorgsen takt.\" Det smakar poesi av dina vackra ord. Jättefint diktat!
2007-09-04

  tjort
Helt fantastiskt! Du är otroligt duktig. Poet! En äkta sådan!
Mitt hjärta gråter blod!

sköt om dig
stå på dig
2007-09-02
  > Nästa text
< Föregående

Nicklasb
Nicklasb