Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Under resten av dagen, förvänta dig inga mirakel för jag är ju blott en människa

och resten av dagen
tänkte jag
bilda en regering skapa
världsfred och
regna på
uttorkad
ökensand

(Jag styr mina steg mot)

Men under resten av dagen
tänker jag
krossa alla fördomar
smeka alla osmekta
och förvandla alla
oljefält
till
regnskogar

(Den är så
vacker i sin
strukturerade hörna
jag viker ett)

Men under resten av dagen
tänker jag
återuppliva Jesus
läsa dikter för alla sportfånar
och förföra deras svältfödda fruar

(Melittafilter
och håller kannan
i min hand)

Men under resten av
dagen
så ska
jag skrapa fram en vinst på
en trisslott
medverka i alla big brother avsnitt
och aldrig aldrig ha sex
där inuti huset

(Jag fyller kannan med friskt kallt
vatten trycker på
knappen)

Men under resten av dagen
ska jag
lusa av
alla lössiga barn
befria alla
från karies
och
förbjuda surströmmingen
i personalrummet

( Men just nu så häller jag bara det underbara kaffet i koppen
och njuter av koffeinet)




Fri vers av Ola Rydberg
Läst 280 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-09-06 21:16



Bookmark and Share


  -Ulla Tilemo- VIP
Här har du verkligen fångat det lilla i det stora och det stora i det lilla! Bokmärkt...
2007-09-09

  Söder
Riktigt skön dikt om att det faktiskt finns en önskan, en kraft någonstan att göra denna värld bättre. Men vi måste också njuta av det lilla i tillvaron; som en god kopp kaffe.
2007-09-07

  Hans w-art Westlund VIP
jag skulle vilja..under resten av dagen..ta en fika med dig ola. det vore skoj. vi kunde sitta på ett fik ochiakta människor.. eller läsa varsin bok. vi skulle inte ens behöva prata. bara om vi ville.. och sen skulle vi fixa den där listan som kom mellan kaffet
2007-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan