Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fröken höst föddelsedag

 

Gryningen för samman natt och dag

Mörkret kommer allt närmare

Daggen riskerar att stelna och bli frost

Och det är så påtagligt

 

Man tystnar och man känner efter

Barnen kliver upp för skolan ringer in

Det är något som händer

Något börjar få sitt slut

Vad väntar sen?

Spänning och lite nervöst

Ganska sorgligt ändå

 

Varje vecka blir det mörkare

Grönskan bleknar i sin kamp

Det är inte alls samma strålar i solen

En kamp förgäves

Daggen kommer att stelna

De bleknade löven kommer bli röda och gula

Och du har snart din stickade tröja och frusna fingrar

 

Halmen ligger gyllene över fälten och påminner om skörden som bärgats

Halmen är resterna av den gröda som så modigt stack fram i juni

När halmen spridits isär eller bärgats finns inget kvar

Då kommer plöjseln, då blir allt till svart jord

Mörkret om kvällarna tvingar in oss lite tidigare för varje dag

Det är mörkt då vi bryter upp från den sista kräftskivan

Då vet man att hösten väntar runt hörnet

 

Gryningen minskar och avståndet mellan natt och dag blir mindre

Mörkret kommer allt närmare

Mörkret kommer allt tidigare på kvällen

Och daggen stelnar vilken dag som helst

Vitt damm som biter sig fast i gräset

 

Fröken höst i dag högtidighåller vi din födelse

Fröken höst du kommer då sommaren åldras

I kväll firar vi din födelse

Fröken höst i dag så föddes du

Dagg och fukt blir dimma av kristall

Så firar vi dig då fröken höst

I dag så föddes du

Med vemod ser vi sommaren åldras

Medan du fröken höst kommer bli vackrare för varje dag

I dag är det din födelsedag fröken höst

 

 




Fri vers av PPQ
Läst 500 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-09-07 08:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ