Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det finns en prins



Det finns en prins
nånstans

eller rättare sagt
det fanns en chans

Hon lärde sig som ung
och hon lärde sig väll

.....

Det fanns ett barn
ett litet, litet, litet barn
so litet att den nästan inte fanns

och

den nästan inte fanns.

Det fanns en chans
ett litet, litet, litet chans
nånstans

Mamman dog på bordet
men barnet levde
barnet levde sitt liv
från dag ett
i en låda av plast
med kablar och slanger
och pappan satt utanför och grät

Men snart så lärde hon sig att andas för sig själv
och snart så lärde hon sig att gråter för sig själv
och snart så lärde hon sig att skriker för sig själv
och hon lärde sig väll

Hon växte
Pappan var blott ett ansikte sett genom plast
men hon växte

trots motgånger
och svåra tider
trots känslorna som sved
hann fanns
trots alkhohol och droger
trots en pappa som inte vågade
visa vad han kände
hon hade sina vänner
han kunde aldrig vara
det hon behövde
han omedvetet berövde
henne sina chanser
att dansa
med den prins som finns
eller fanns
hennes chanser försvann

så hon drog

femton bast, obildad
livet var svårt som satan
på gatan
dagen är lång ibland
i staden utan hjärta
världens röv
döv
till tjejens rop
för hjälp

hon behövde pengar till maten
tjejen från the sticks
so she started turning tricks.

Det ända hon hade att säljer
var sig själv
och köparna var många
hennes långa
smärtsamma död
hade startats
hon rev ut sitt eget hjärta
den dagen
i staden

och det var ingen som brydde sig ett skit.

Så nu ligger hon med 40-talista
sex turister
för hon leta efter sin prins

Han finns
nånstans

eller rättare sagt
det finns en chans.





Fri vers av Lucius
Läst 199 gånger
Publicerad 2007-09-11 15:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lucius
Lucius