Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hon Vaknar





Det rörde sig lite gran djupt nere i sopsäcken.

Hennes revben började så sakta klättra 

upp genom potatis skal och gamla snusprylar

lårben minus bara det bästa köttet

klättrade hård för att kommer ikapp 

och klänga sig fast vid ryggen.

Hennes en gång i tiden så fina bröst 

som så brutalt hade slitits bort från kroppen

slängde sig över säckkanten 

och låg på köksgolvet 

i en pöl av fett.

 

Kadaven landade snart brevid brösten 

och allt började hitta sin plats.

Det bröstköttet som var kvar 

kröp upp på revbenen 

och höll sig fast 

men bitmärken syntes så tidligt.

 

Kadaven försökte sätta sig upp på benen 

men utan fötter och utan huvudet 

gled den runt i fettet och blodet på golvet.

Hela den halvätna kroppen 

vände sig mot sopsäcken 

och väntade på dem sista kroppsdelar 

som klättrade över kanten 

och plaskade ner på golvet brevid.

Liket gled över 

och dem sista biterna klängde sig fast vid axeln.

 

Hennes interna organer blev kvar längst ner i säcken 

för dem hade förseglats i plastpåse och kom inte loss.

 

Kavdaven vände och vred på sig 

och letade förjäves efter sitt saknade kött,

fett och blod kröp upp från golvet 

och täckte ben och muskelfibrar en gång till.

.................

Långt bort i en annan stad, 

ett huvud och två fötter yrrade runt 

och kom till insikten 

att dem skulle aldrig återförenas med sin kropp. 

Huvudet och fötterna slutade yrra 

och låg stilla 

och kycklingfabriken 

blev tyst som graven.

 




Fri vers av Lucius
Läst 325 gånger
Publicerad 2007-09-11 16:56



Bookmark and Share


  Nettan
Denna text tycker jag är jättehemsk och riktigt äcklig egentligen. Men fångar mig som läsare och har fascinerat mig sedan första gången jag läste den. Mycket bra!
2007-09-19
  > Nästa text
< Föregående

Lucius
Lucius