Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Detta....

 

 

 

Detta

 

Är inte mitt första språk

 

Det är inte klok

 

Hur svårt det är att diktar

 

Utan ord

 

Min ordföråd

 

Hjälpa mig att förstår

 

Och att kommunicera

 

Med ord kan jag

 

Dessicera

 

Något du har sagt

 

Eller gjort.

 

Svårt

 

Utan språk som verktyg

 

Ordkrig utan ord

 

Är bara krig

 

Och krig är aldrig bra

 

Politikerna borde lära sig att diktar

 

Det kan var deras plikt att

 

Leka med ord

 

Istället for liv

 

De kan göra sina tal själva

 

I dikt form

 

Och transform

 

Deras möten till ett slam

 

Tänk bara en minut

 

Hur många färre liv hade tagit slut

 

I vietnamslammet

 

För att nämne bara en

 

Sen 

 

Tänk

 

Om folket hade verktligen bestämmt

 

Vem som hade vunnit

 

Vi hade hunnit

 

Så mycket mer

 

God

 

Mitt råd

 

Lyder

 

Att människor inte ska lider

 

För att politikerna inte kan diktar

 

De kan bara siktar

 

Vapen

 

Mot varandra

 

Jag klandra

 

 

Högt och långt

 

Går hem och skriver en sång

 

Eller en dikt

 

Gör din plikt

 

Som medmänniskor

 

Jag ordkrigar hur ofta som helst

 

Men helst inte kriga

 

Politikerna snälla stigar

 

Upp på scen

 

Och slammar

 

Istället för att rammar

 

Varandra med stridsvagnar

 

Som spotter kulor som klangar

 

Mot hus

 

Och mot bilar

 

Olika folk med olika stilar

 

Men en sakt gemensamt

 

De dör allesammans våldsamt

 

På grund av krig

 

Utan ord

 

Utan mening.

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Lucius
Läst 203 gånger
Publicerad 2007-09-11 21:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lucius
Lucius