Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Länge leve säpo! (Eller nåt...)


Till dem som tittar och lyssnar

Din röst är målet i vår konsumism
och allt du gör är allas egendom
Vi snärjer dig i världens masochism:
Att blotta sig, och undgå världens dom

Ditt liv är som en bok för dem med makt
men boken om ditt liv drar inga streck,
raderande nån synd och ondsint pakt:
För sånt förtjänar alla straff och skräck

Ni säger att ni inga brott begår
fast alla era fel ska lysa klart
och mina ock; ett ögas synfält får
en ökad vidd, med elektroners fart

De Storas insyn i oss bara gror
Men vem ska syna allas Storebror?




Fri vers av Samuel Andersson
Läst 392 gånger
Publicerad 2007-09-16 17:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Samuel Andersson
Samuel Andersson