Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förlåt mig, men...


Sitter och funderar lite.
På ditt och datt.
Så där ni vet....
som man gör ibland....
Tänker att statsministern
ser ut som en sorgsen ko.
Och är han verkligen ett
bättre alternativ än buffeln innan?
Sorgsen, förresten, är kanske
inte rätta beskrivningen?
Mera som vettskrämd.
Och det borde han vara.
Enligt mitt förmenande.
Som han regerar.
Missförstå mig inte nu,
jag GILLAR kor!
Och bufflar har försörjt
mänskligheten i århundraden.
Men vill vi VERKLIGEN
ha dom som våra företrädare?
Fast jag vet inte.....
Vi har ju inga val...
Jo, det HAR vi ju!
Vart fjärde år! Kul, kul.
Men ärligt talat, vart tog
humanismen vägen?
Människovärdet?
Och vad spelar det för roll?
Om hundra år är vi alla döda.
Åtminstone de flesta av oss.
Och hur troligt är det att
någon överhuvudtaget
lever om hundra år?
Näe, nu struntar jag i det här
och hänger tvätt istället.






Övriga genrer av Stardust VIP
Läst 172 gånger
Publicerad 2007-09-25 16:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stardust
Stardust VIP