Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Målar dikter i luften

Flickans händer är fulla av gråt
hon gömmer dem i fickan
ansiktet lyser blankt av tårar
läpparna är röda
hon sitter på en parkbänk
nära norrmalmstorg
hon kniper händerna så hårt hon kan
hundra tårar i vadera hand
jeansen är urblekta
och tröjan för liten
en pojke sätter sig brevid
och vill tala om poesin
han målar dikter i luften

om kärlek
och lycka

flickan skrattar
och de går därifrån
hand i hand går de
tårarna finns inte mer
de är försvunna





Fri vers av popoffer
Läst 938 gånger
Publicerad 2005-04-21 12:54



Bookmark and Share


  ginny
Shitabajsa! Varför har jag inte läst dig innan?
Annorlunda, vacker dikt. Du har ett fint sätt att måla med orden. Får nog bli en favorit. :D
2005-08-22

    Bror
Första dikten jag läst av dig som slutar lyckligt. Hela dikten är lyckligt och skapar bildassociationer. Låter nästan som nått du sett i verkligheten... men det spelar ingen roll om det är självupplevt eller inte. inte i poesi :)
"Flickan" är en bra titel på dikten men dock en rätt vanligt titel (som man inte minns lika lätt).
Ett knep är att ta en rad ur dikten och sätta som titel.
Tex.
"han målar dikter i luften" eller bara
"målar dikter i luften" skulle vara vackert. Men det är ju en smaksak.
eller så bara ett ord som beskriver hela känslan dikten ger.
jaja...
Underbart skrivet min kära vän. :)
2005-04-23

    Bodil Sandberg
Tack för dina kommentar min vän - Jag heter Bodil Sandberg - och nu vill jag kommentera den här fina dikten:Den är fantasifull och vacker - rörande och tragisk.Jaaa allt på en gång.
2005-04-22

    Hades Is Rising
Väldigt fint, mjukt och vackert skrivet. Jag har fickorna fulla med hat. ;)
2005-04-22
  > Nästa text
< Föregående

popoffer