Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min pappa söp


Min pappa söp
På riktigt
Inte som dom gör nu
när folk tar ett glas vin
dricker sakta, tillgjort
och säger
Det är nyttigt, också!
Min pappa drack inte vin
skulle aldrig umgåtts med någon som gjorde det
Min pappa drack Explorer
groggade på juice eller cola
Min pappa drack inte för att koppla av
för att fira något eller ha det lite trevligt
Han drack för att bli full
Han drack för att gå ut
komma hem mitt i natten
slå sönder ett fönster om dörren var låst
skrika Jävla luder åt min mamma
sitta med mej i trappan sen
stryka handen genom håret och tvinga på mej kramar
överösa mej med äckelångor och
klibbig alkiskärlek
Du vet, jag älskar ju dej
Ni är det bästa jag har
i hela världen
Det vet du
Men eran mamma är en jävla subba
ett luder, en sån som springer runt
Gå och säg till mamma att hon är en jävla hora
Visa att du är pappas pojk
Och det gjorde jag
Inte för att visa att jag var pappas pojk
men för att komma undan
Hon stod i köket
skakande och grinande
Jag tittade på hennes mage
Pappa säger att du är en jävla hora

Min pappa söp
Morgonen efter gick han och jobbade
På kvällen söp han igen
Tjugo år senare
super min pappa ännu

Han har aldrig varit sjukskriven




Fri vers av Thom
Läst 242 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-10-08 10:50



Bookmark and Share


    amorfati
Jag uppskattar texten klarhet. Ibland undrar jag varför så många meningar börjar med stor bokstav, det stör lite det annars så fina flytet i texten. Men men, en småsak på en mycket tankeväckande text.
2007-10-08
  > Nästa text
< Föregående

Thom