Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

On the beach




Allt fettet
Det vita, röda, slappa, äckliga gubbfettet
Ett hängande ansikte
läpparna ihopsnörpta
ögonen två smala springor
Kvinnan som säljer t-shirts och saronger

Nice t-shirt, sir. Good price. Just for you.

får självfallet ingen blick
inte heller servitören som
inställsamt häller upp ölen
som dricks under tystnad
Hans tystnad
Den solrynkiga hustrun pratar
Han tittar ut mot havet
och ner i sanden
Hon tystnar
i sju sekunder
Han söker upp servitören med blicken
beställer ordlöst ännu en öl

Fyra tomflaskor senare
tecknar han efter notan
Studerar den noga
lyfter huvudet
möter servitörens blick
talar

Dom här trettio
Vad är det?

En tung, skrovlig röst

Servicecharge, sir
Jaha
Är det inte jag som ska bestämma om ni
ska få dricks eller inte? Kunden?

Servitören svarar inte
Står bara och ler
Mannen sitter ett bra tag och bara tittar på den tunnhårige servitören och hans leende
skakar sen på huvdet, muttrar något åt frun
Dom betalar, inväntar sin växel,
räknar den noga, reser sej upp,
lämnar inte en rupie kvar på bordet

Welcome back tomorrov, sir

Dom går längs stranden mot hotellet
Han först
tunga andetag, svetten glänser
Frun går två meter bakom
och pratar

Tio dagar kvar
Hemma i Gävle snöar det




Fri vers av Thom
Läst 192 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-10-12 19:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Thom