Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Relaterar här något som jag hört för många år sedan, i början av min mans sjukdom. För oss var det trösteord den gången.


Vår kärleks strategi

Människorna delar samma öde.
Precis som grobladet ständigt har
följt i människans fotspår, kommer
olyckor, sjukdom och död att följa
människan var hon än är och vem
hon än är. Lika för alla.

Det finns en avgörande skillnad
och det är hur individerna själva
förhåller sig till detta faktum.
Förhållningssättet man har kan
man själv påverka.
Kulturella inslag är givetvis viktiga,
men det är ändå individen själv som
väljer eller väljer bort.

Min älskade och jag valde att leva
så länge vi gjorde det.
Inte tränga undan, inte undvika
att tala om det svåra. Men inte
duka under av det.
Vi valde CARPE DIEM som vår
medvetna livsstil.
Så sent som några månader innan
hans sjukdom tog honom från
detta liv, var vi på en sagoö och
kunde njuta av dagliga bad och av
det faktum att vår kärlek höll oss
i någorlunda drägligt skick.

Det var vår medvetna strategi.........




Övriga genrer av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 293 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-10-11 12:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP