Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
att 12 ungdomar samtidigt slåss med påkar på trottoaren i jönköping måste ses som en flugskit i söderhavet... bara sju blev ju anhållna...endast tre häktade...


missförstå mej nu rätt; jag vill inte återinföra kölhalning efter moped... och stupstockar blir för



nog känns det hoppingivande att över att tolv tusen ungdomar samlas i Kungsträdgården för att demonstrera sitt avståndstagande mot våldet;
jag ser det som en kraftfull manifestation mot de offentliga slagsmålen på gator och torg; mot kränkningar, huvudinriktade sparkserier och onödigt mänskligt lidande...

tänka sej ; ;över tolv tusen ungdomar samlade på offentlig plats utan att det blir bråk, kränkningar och misshandel...hur är detta möjligt när det räcker med tolv personer i en krogkö för att stora larmet ska gå på 112-an...

jag sitter här i godan ro och funderar; ;sjunker allt djupare in i läsfåtöljens mjuka omfamning och låter mina sparklystna fötter finna sin ro och vila på fotpallen jag fick på köpet eftersom jag vänligt uttryckte min besvikelse över den försenade leveransen ;
;min referensram är folkhälsoarbetarens och våldsdebatten har jag upplevt över tolvtusen gånger; ;då slår mej tanken som en rundhänt kulblixt från en klarblå himmel... ... att jag inte kommit på den tanken tidigare generar mej oemotståndligt...










att det inte blev bråk kan möjligen bero på att dessa tolv tusen demostranter inte var sketafulla alternativt asberusade... fan trot...




Övriga genrer av Ronny Berk
Läst 277 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-10-14 14:43



Bookmark and Share


  Marita Persson
Kan nog ligga något lite i det....
2007-11-03

  isabel louise
i en demostration har man ett syfte, en gemensam riktning och åsikt...en lördagskväll med grupptryck o alkohol e det helt annorlunda...fattar bara inte hur man kan vara så satans feg att slå någon annan sönder o samman...hur inte någon som ser det hända gör något...
2007-10-14

    Maria Malm
En del sanning tror jag..Men de som var i Kungsträdgården hade också ett ordentligt syfte, någonting som förde dem samman, en strävan..det har hänt så mycket hemska saker på sista tiden..så många är berörda.
2007-10-14
  > Nästa text
< Föregående

Ronny Berk
Ronny Berk