Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förakt - Självförakt


kan det vara så..........

att mitt självförakt obearbetat gör

att jag väljer/fastnar för/tänder på personer som har ett inneboende förakt för kvinnor



kan det vara så...........

att om jag inte hittar/hakar i föraktet hos den andra personen

själv kommer att förakta tillbaka



kan det vara så...........

att jag i hela mitt liv har gått i förakt - självförakt och

därför vet jag inte hur man gör när man inte föraktar sig själv



kan det vara så...........


att innan jag har mött det i mig och gjort ett nytt val så

kan jag inte ta mig ur mitt mönster




det är skrämmande att se mina mönster så djupt rotat och se ur det nya perspektivet vilka personer jag har fallit för vilka personer jag inte har kunnat släppa

jag har jagat bekräftelsen på att jag duger, att jag är godkänd.
som en besatthet att få orden som godkänner mig

17år har jag jagat bekräftelse bara jag kan ge mig inom


sorgen väller upp när insikten blir tydlig att det är pappas godkännande jag ville ha/vill ha



upgift:

se mig själv med omtanke och respekt istället för hat och förakt.

tycka om mig själv och bekräfta mig istället för att sparka på mig och kritisera

våga ta emot en komplimang och låta den få komma nära istället för att slå bort och förakta.




nu vill jag inte mer säger min lilla flicka med gråten i halsen

nu vill jag tycka om mig och bli omtyckt av mig

nu vill jag komma nära och bli omhållen



nu vill jag komma hem
















Fri vers av Nova-Liv
Läst 358 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-10-23 09:20



Bookmark and Share


  Fånga dagen
Mycket klokt och smärtsamt skrivet och jag känner igen mig
bekräftelsen man vill ha och trängtar efter

mvh Anna-Karin
2008-09-10

    Feliciaförsvann
väldigt mycket igenkännelse i din text..
\"kan det vara så..........

att mitt självförakt obearbetat gör

att jag väljer/fastnar för/tänder på personer som har ett inneboende förakt för kvinnor\"--- det känns så för mig..

jag hoppas du hittar hem!
och jag önskar att jag hittar hem..
ta hand om dig!
din text berörde mig mycket.
2007-10-25

  Almastina
Din text berör! Hur göra sig fri från föraktet? Om jag itne är förakt...vem är jag då?

kram vännen!
2007-10-25

    ej medlem längre
Ja, försök att se på dig själv med ömhet istället för förakt. Kanske t.o.m. med kärlek...Jag vet att det är svårt, men tro mig, det går. Välkommen hem till dig själv sedan! Tack förresten för en mycket talande och uttrycksfull text.
2007-10-23
  > Nästa text
< Föregående

Nova-Liv
Nova-Liv