Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Samtidigt hos någon annan...

Hon var livligt rik
dottern, som fadern hade
det sprudla liv
genom det porlande skratt
hon så ofta skänkte

det är med faderns egna ord
om hennes liv
i detta rum
som vi en dag
ser honom

spelande på hennes dosa
sittande vid den kalla säng
som en gång varit hennes

i tillvaron famlar han förgäves
med en stumt klösande önskan, att få 
henne tillbaka




Fri vers av Micael Axelsson
Läst 385 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-10-27 13:11



Bookmark and Share


  sockerspöket
Du fångar stunden väldigt bra.. jag känner igen mig..
2007-12-28

  KristinaE
..starkt formulerat om vad saknaden/sorgen innebär!
2007-11-06

  Carlita
dessa ord känns i hjärtetrakten. du berättar på ett distanserat men ändå nära sätt som gör det hela mycket effektfullt. som att befinna sig en hundradels sekund efter det som händer, det som redan hänt. o att sakna att man inte var där, eller är där.

det är någonting med ensamhet och rum, dessa rum och denna saknad. du beskriver det så väl här. du berör.
2007-11-06

  Marreb
Vackert om sorgen och saknaden.
2007-10-28

  Maria Zena Viklund
vackert berörande!
2007-10-27

  Lyckohäxan Enediel
En frustrerad sorgsenhet...fint skrivet
2007-10-27

  Mangal VIP
Oerhört sorgligt. Väl skrivet!
2007-10-27
  > Nästa text
< Föregående

Micael Axelsson
Micael Axelsson