Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Beröring


Om man varit musiker
hade det kunnat sättas toner till ord
få chansen att skapa den stämning
vilken lyfter rysningarna

fingrar berör dig lätt

det kan nästan bli till ett magiskt ögonblick
då allting lyfts upp ännu en nivå
aldrig har du vidrörts så djupt

läppars mjuka hetta

fysiskt sett skulle du säga att det är underbart
hur musiken vävs in tillsammans med orden
förstärker vart och ett av de båda elementen

glödgad blick

vi vill all möta den stund då vi förförs
bortom all sans


andas




Fri vers av Micael Axelsson
Läst 943 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2007-10-27 18:45



Bookmark and Share


    sunnanvind
Det där förtrollande ögonblicket.../ögonblicken...du lyckas fånga magin o sätta den i ord...man nästan *viskaläser* denna text!*L MYCKET VACKERT!!!
2008-01-24

  H. Karla
\"vi vill all möta den stund då vi förförs
bortom all sans\"
...jag tror att du i den meningen fångade vad varje poet försöker skildra med tusen ord. Mycket bra Michael.
2007-12-01

    ej medlem längre
Underbart skrivet, verkligen underbart!
2007-11-20

  ia VIP
dina ord och flytet i texten gör att man faller in i ett lugn, som en beröring, en dans..
du skapar
du gör det bra
2007-11-12

  KristinaE
.. vilken känsla - vilket djup - känner hur jag dras med i dansen och musiken som spelar upp - kan höra ljudet inom mig -
sista ordet andas ett crescendo - där andningen högt hörs i andäktig tystnad
2007-11-06

    Realitybitch
strålande.
sådan beröring är bara att längta efter och drömma om... du behöver inte vara musiker för att skapa stämningen som lyfter rysningar, du gör det i den här dikten.
2007-11-02

  aPorcupine
Din dikt utstrålar en helhet som jag inte har känt på länge. Den kursiva texten som bryter och kompletterar. Underbart helt enkelt.
2007-11-01

  Carlita
vi vill all möta den stund då vi förförs
bortom all sans

japp, det är en härlig känsla att låta sig förföras sådär :)
finfager stämningsfull text med en berörande titel som känns underhudennära
2007-10-28

    Lindizz
mjuka ord viskas genom hela textens början till slutet..väldigt fint skrivet.
2007-10-27

  Maria Zena Viklund
en underbar mjuk flödande dikt att älska, tack!
2007-10-27

  Lyckohäxan Enediel
Gillar verkligen sättet som du har skrivit den här på. Å innehållet är jättebra :) Mjuka fina ord...som beskriver så mycket.
2007-10-27
  > Nästa text
< Föregående

Micael Axelsson
Micael Axelsson