Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
förföljandet av en tankevävnad


tillägnad en av de där små människorna som alltid åker liggvagn...



Jag vill beskriva livet för dig,
verkligheten och dess hårda tankar.
Beskriva andetagens enkla mjukhet,
och det nästan osynliga i ett leende.
Jag vill berätta för dig att världen är vacker,
att även det som gräver sår i dig är gott.

Men jag vill inte ljuga.

Själv förstår jag mig inte riktigt på livet,
verkligheten gör mig ganska sömnig
och alla hårda kanter river sönder mig.
Jag har aldrig sett ett andetag,
aldrig känt dess mjukhet... bara kyla.

Och leenden... de skrämmer mig en hel del,
men jag ser då alltid huggtänder undertill.

Men jag vet att världen är vacker... den är helt jävla underbar.
Men inblandat i det undersköna döljs fällor och vassa taggar.
Blickar beklädda med taggtråd och fingertoppar med motiv.

Dagen då livets pussel läggs klart för mig är långt borta,
av dess två bitar har jag lyckats lägga båda fel.

Dock är glass väldigt gott och clowner på cirkus, riktigt kul.
Fantasi är alltid värt mödan du lägger ner.
Och jag hoppas, jag tror och hoppas att du kommer kunna se det vidunderliga i det oansenliga och det underbart vackra i det enklaste lilla.

Känslan av vind... av vatten... av det ofantliga ingentinget...
Allt måste kännas noga och långsamt...

Och en annan sak... lyssna aldrig på andras \"måsten\"...
Ingen kan säga till dig vem du är eller vad du vill... utom du då...

/




Fri vers av Jonny Larsen
Läst 521 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-10-28 01:04



Bookmark and Share


    Nattviol
\"Känslan av vind... av vatten... av det ofantliga ingentinget...
Allt måste kännas noga och långsamt... \"

förmedlar du otroligt vackert
till en ny liten människa!

kanske alla borde få livet så
beskrivet för sig - för att slippa
bli så trasiga som de flesta
av oss är...?

en mjuk applåd
får du av mig *
2007-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Jonny Larsen
Jonny Larsen